Obavijest za sve sudionike

Poštovani/a,

 

Izrazito nam je drago da će te biti sudionici 1. Hrvatskog festivala hodanja. Ovim putem želimo vam prenesti nekoliko bitnih informacija vezanih za ovaj vikend.

 

Registracija:

Prilikom dolaska obavezni ste se registrirati na određenom mjestu ovisno koju stazu/e idete. Prilikom registracije potrebno je doći s osobnom iskaznicom, jedna osoba može doći i sa više osobnih iskaznica preuzeti startne pakete. Registracija se vrši na sljedećim lokacijama i sljedeća vremena:

31.8.2018 Trg Stjepana Radića u Gospiću             18:00 do 20:00 h

1.9..2018 Trg Stjepana Radića u Gospiću              7:00 do 9:30 h

2.9.2018 Gradski park u Otočcu                                7:00 do 8:30 h

Start:

Sve rute bez obzira u kojem gradu kreću zajedno. Start 1.9.2018 u Gospiću je s Trga Stjepana Radića u 10:00 h, 2.9.2018 u Otočcu je iz Gradskog parka u 9:00h. Sve rute imaju svoje vodiče vođe i zadnjeg vodiča. U slučaju da zakasnite na start i ako se odlučite priključiti grupi, moramo vas upozoriti da samostalno hodanje je isključivo na vašu odgovornost te nećemo biti u mogućnosti pružiti vam logističku podršku kao ostalim sudionicima. Više o rutama možete pogledati na sljedećem linku: https://www.croatiawalk.com/rute/rute-i-udaljenosti/

Vodiči:

Vodiči će ići skupa do točke razdvajanja. Svaka grupa ima minimalno jednog prvog i jednog zadnjeg vodiča koji će biti u crvenim majicama s natpisom ORGANIZATOR. Svog vodiča možete pitati ako imate možebitnih zdravstvenih problema.  Nitko od prijavljenih sudionika ne može ići ispred vodiča, ako isto napravi smatrat će se da je odustao od sudjelovanja na Hrvatskom Festivalu Hodanja.

Odmorišta:

Na svakoj ruti imate minimalno jedno odmorište do maksimalno 5 odmorišta. Na svakom odmorištu će se nalaziti WC-i, voda i voće. Na odmorišta se ne zadržava dugo, već kratko do 15-ak min maksimalno tj. dok vodič grupe na signalizira polazak.  Lokacije odmorišta možete pogledati na sljedećem linku: https://www.croatiawalk.com/rute/wc/

Sigurnost:

Organizatori i partneri Hrvatskog Festivala Hodanja nastoje omogućiti maksimalnu sigurnost za sve sudionike. Na početnim točkama nalazit će se tim Hitne pomoći koji će izlaziti na intervencije dok će na odmorištima timovi Crvenog križa pomagati u slučaju žuljeva.

U slučaju odustajanja i nemogućnosti završiti svoju prijavljenu rutu molim vas da o tome obavijestite svog zadnjeg vodiča koji će se pozvati prijevoz koji će vas odvesti na početnu točku, prijevoz će vas moći isključivo prevesti na početnu točku.

Hodanje se održava uglavnom u ruralnom području cestom gdje je smanjene promet osim u kraćim dionicama gdje promet može biti učestaliji. Molimo vas da se pridržavate pravila hodanja i da hodate uz desni rub kolnika u smjeru kretanja. Zabranjeno je hodati u širokim grupama gdje svojim tijelima u potpunosti sprječavate promet. Obavezno djecu držite uz kraj prema desnom rubu kolnika u smjeru kretanja.

Festival se ne otkazuje zbog kiše, svim sudionicima će biti osigurane kabanice u slučaju iste. U slučaju da vremenski uvjeti budu takve prirode da će ugroziti živote sudionika festival će se odgoditi.

Prijevoz:

Za sudionike koji sudjeluju dva dana te su označili da trebaju prijevoz osigurali smo prijevoz između gradova. 1.9.2018 Otočac-Gospić-Otočac (polazak iz Gradskog park kod Bolera u 8:00h, povratak u 20:00h s mjesta gdje vas je bus ostavio) 2.9.2018 Gospić-Otočac-Gospić(polazak s Trga Stjepana Radića kod Konzuma u 7:00 h povratak u 19:00 s istog mjesta gdje vas je bus ostavio). Molimo sve sudionike koji su se zabilježili za prijevoz da nas još jednom kontaktiraju u slučaju nejasnoća.

Hrana:

Za sve sudionike Hrvatskog Festivala Hodanja bit će osiguran topli obrok pred kraj dana. Tokom hodanja na odmorištima će te imati vodu i voće. Ako su vam potrebni dodatni energetski napitci ili hrana molim vas da je sami ponesete prema vašim potrebama.

Kućni ljubimci:

Uz AnimalLiku vaš kućni ljubimac će biti u sigurnim rukama. Ako već sad znate da vodite svog čupavog frenda s vama, možete nam javiti sutra da vas spojimo s vašom dadiljom.

https://www.croatiawalk.com/uncategorized/dadilje-za-pse/

Informacije:

Tokom Hrvatskog Festivala Hodanja na samom događaju će biti brojni volonteri. U bilo kojem trenutku slobodno nam se obratite i upitajte za savjet ili pomoć. Molimo vas da prilikom registracije ne tražite dodatne informacije nego isključivo ostale volontere koji nisu na registracijama.

 

Detaljan program festivala možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://www.croatiawalk.com/uncategorized/program-1-hrvatskog-festivala-hodanja/

 

Veselimo se što će te svi vi biti dio ove lijepe priče. Vidimo se na Hrvatskom Festivalu Hodanja

#HodajSaMnom

Hrvatski Festival Hodanja