Rute i udaljenosti

Opis ruta i njihove udaljenosti 2023

1. Gospić Tesla 30+

 

2. Gospić Tesla 20+

 

3. Gospić  Tesla 10+

 

4. Otočac  Gacka 30+

 

Staza kreće iz Gradskog parka u Otočcu u smjeru sela Prozor s lijevom stranom rijeke Gacke sve do Aerodroma Otočac. Nastavljamo prema ostatcima svetišta boga Mitre, poljskim putem prema Sincu sve do Majerovog vrila. Nastavljamo desnom stranom rijeke prema Čovićima, te natrag kroz selo Prozor sve do početne točke tj. Gradskog parka u Otočcu. Ukupna dužina staze 32 km.

5. Otočac  Gacka 20+

 

Staza kreće iz Gradskog parka u Otočcu u smjeru sela Prozor s lijevom stranom rijeke Gacke sve do Aerodroma Otočac. Nastavljamo poljskim putem prema Čovićima . Nastavljamo desnom stranom rijeke prema Prozoru nastavljamo prema početnoj točki tj. Gradskom parku u Otočcu. Ukupna dužina staze je nešto manje od 22 km.

6. Otočac  Gacka 10+

 

Staza kreće iz Gradskog parka u Otočcu u smjeru sela Prozor ljevom stranom rijeke Gacke, nakon 5 km  će biti pauza i mjesto za odmor. Prelazimo rijeku Gacku i desnom stranom rijeke kroz selo Prozor nastavljamo prema početnoj točki tj. Gradskom parku u Otočcu. Ukupna dužina staze je 11 km.

VAŽNO!

Sve staze su vođene od strane planinarskog društva Željezničar  Gospić i Gromovača Otočac. Ako ne želite hodati s vodičima možete i sami, čitavim putem staza je privremeno označena znakovima koji su prikazani na ovoj stranici. U slučaju da krenete kasnije od starta ne možemo vam garantirati da će te imati okrjepu na stanicama. Na dan hodanja također imat će te priliku preuzeti mapu s točnom rutom hodanja.

Hrvatski Savez Hodanja zadržava pravo promjene staza u zadnji tren zbog objektivnih razloga!